Afdeling centrum                               2022 – 2023 

Versie 220824

Als school willen wij u alvast danken voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Wij hopen met ons hele leerkrachtenteam tegemoet te komen aan de verwachtingen die u in ons en onze school gesteld hebt. Wij zullen al het mogelijke doen om uw kind in optimale omstandigheden te begeleiden in haar of zijn ontwikkeling.

Door onze constante zorg voor kwaliteit en vernieuwing zijn wij een moderne, eigentijdse basisschool die uw kinderen prima voorbereidt op verdere studies en op de maatschappij. Wij proberen een school te zijn waar veel geleerd wordt, maar waar ook veel geleefd wordt. Er is ook ruime aandacht voor het sportieve en het creatieve en de aangename, positieve sfeer loopt als een rode draad door dit alles heen.

In deze brochure vindt u de praktische zaken die voor dit schooljaar van toepassing zijn. Voor meer algemene zaken verwijzen we u naar de volledige infobrochure en het schoolreglement.

Wij wensen alle kinderen, ouders en alle betrokkenen een vruchtbaar en aangenaam schooljaar toe!

 

Namens het schoolteam,

Guy Mermans, directeur

 

De schooldag

Elke schooldag begint stipt om 08u40. ’s Middags eindigen we om 11u55. De namiddag begint om 13u00. ’s Namiddags eindigen we om 15u20. Voor de lagere afdeling is er studie van 15u30 tot 16u00.

Er is dagelijks toezicht voorzien op de speelplaats vanaf 08u20. Zorg er als ouder mee voor dat uw kind tijdig op school is! Wanneer uw kind vroeger op de school aankomt, gaat het naar de opvang.

We moedigen iedereen aan om zo veel mogelijk de ingang aan de Driesstraat te gebruiken, in het belang van ieders veiligheid.

’s Morgens worden de kleuters aan de kleuterspeelplaats verwelkomd door een juf. De ouders nemen daar afscheid van hun kind. Op het einde van de klasdag mogen de ouders van de kleuters hun kind afhalen op de speelplaats of in de klas na het belsignaal. Kinderen van de lagere afdeling gaan alleen naar de rijen.  

De directeur is voor de ouders beschikbaar elke morgen tot een half uur na de aanvang van de lessen. Gelieve voor andere momenten een afspraak te maken. Maak zo mogelijk ook een afspraak als u de leerkracht wil spreken. Er wordt van elke leerkracht verwacht dat hij/zij na het belsignaal naar de klasrij gaat. 

Ouders die hun kinderen afhalen, wachten aan de schoolpoort tot na het belsignaal. De school is tijdens de schooluren in principe steeds afgesloten. Ouders kunnen altijd aanbellen om binnen te geraken. Gelieve tijdens de schooluren en tijdens de studie niet op de speelplaats te blijven.

Leerkrachten 2022-2023 

Kleuterafdeling

Muisjes : Debby Feyen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schildpadjes :  Bie Adriaensen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eendjes : Griet Aarts Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Sarah Van Gool Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Biggetjes : Vicky Vennekens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Giraffen : Esther de Kok Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kikkers : Greet Sansen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Sarah Van Gool Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Krokodillen : Leen Vandoninck Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorg : Sabine Van Gils Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Sarah Van Gool Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lagere afdeling

1A : Maarten Govaerts Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1B : Ellen Snels Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1D : Veerle Dresselaers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1C : Stephanie Nuyens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Shana Schellens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

2A : Rianne Sterckx Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Thalia Vansaet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

2B : Julie Vanherck Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Thalia Vansaet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

2D : Fem Mertens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Interim : Ward Faes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

2C : Griet Smets Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3A : Ann Caers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3B : Katrien Noyens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Diete Nijs Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

3C : Stien Gijs Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3D : An Vermeulen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Diete Nijs Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

4A : Paul Sledsens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4B : Dominique Smeyers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4C : Geert Van der Veken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

5A : Diane Lemmens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

5B : Wouter De Canck Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

5D : Chloë Blockx Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Thalia Vansaet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

5C : Heidi Van Wuytswinkel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Shana Schellens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

6A : Bie Wils Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6B : Leen Maes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6D : Niels De Witte Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

6C : Hanne Wuyts Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Shana Schellens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ZORGTEAM:

Zorgcoördinatoren: 

Kls + 1e  graad : Inge Smeyers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2e +3e graad : Sofie Van Bijlen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgleerkrachten:

Sabine Van Gils Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kristel Van de Weyer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nele Vanhoof Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | interim: Hanne Boonen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diete Nijs Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sarah Van Gool Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Thalia Vansaet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lerarenplatform:

Hanne Boonen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beleidsondersteuner:

Marianne Melis Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

SPORTTEAM:

Christof Keusters          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ann Van Campfort        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lien Mermans              mDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lukas Deckx                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Levensbeschouwlijke vakken : RKG, NCZ en ISL

RKG : Christine Boonen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Thalia Vansaet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zedenleer : Ilse Elsemans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Jasmine Didden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Islam : Naima Amhaini Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

                                   

ICT                  

Luc Hooyberghs    ict@gbretie.be

Christof Keusters  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

KINDERVERZORSTER/OPVANG:

Linda Mertens     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ann Vos             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ilse Berrens      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fatou Diallo

 

ADMINISTRATIE:

Caroline Dierickx            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Els Vansant                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ann Van Campfort          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jana Leirs                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

ONDERHOUDSPERSONEEL:

Conny Heymans

Griet Huysmans

Leen Hooyberghs

 

DIRECTIE:

Guy Mermans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interim : Nele Vanhoof Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Vakantieperiodes en data 2022-2023

 

Lokale verlofdag 1 

maandag 26/09/2022

Herfstvakantie

31/10/2022 t.e.m. 06/11/2022

Wapenstilstand

vrijdag 11/11/2021

Pedagogische studiedag 1

vrijdag 02/12/2022

Kerstvakantie

26/12/2022 t.e.m. 08/01/2023

Pedagogische studiedag 2

woensdag 18/01/2023

Krokusvakantie

20/2/2023 t.e.m. 26/02/2023

Lokale verlofdag 2 Centrum

maandag 20/3/2023

Paasvakantie

03/04/2023 t.e.m. 16/04/2023

Lokale verlofdag 2 Schoonbroek

maandag 15/05/2023

Pedagogische studiedag 3

woensdag 17/05/2023

Hemelvaart + brugdag

18 en 19/05/2023

Pinkstermaandag

29/05/2023

Grote vakantie

01/7/2023 t.e.m. 31/8/2023

 

Schoolfotograaf : dinsdag 14 sept. ‘21

Schoolfeesten

 • Afd. Schoonbroek : zaterdag 27 mei 2023 (Pinksterweekend)
 • Afd. Centrum : zaterdag 3 juni 2023

Opvang

Er is op school opvang voorzien, elke ochtend vanaf 07u00 en elke avond tot 17u30. Op woensdagmiddag is er altijd opvang tot 13u00.  Er is geen opvang tijdens vakanties en vrije dagen.

Het gemeentebestuur organiseert de voor- en naschoolse opvang.

De prijs bedraagt € 1,10 per begonnen halfuur.

Zwemmen

Elke klas van de lagere afdeling gaat een aantal keren per schooljaar zwemmen. Meer informatie over de periode en het tijdstip wanneer uw kind gaat zwemmen, verneemt u van de sportleerkrachten.

De 5-jarige kleuters van de Kikkertjes en de Krokodilletjes (derde kleuterklas) krijgen 4 keer per jaar watergewenning. 

Voorzie voor de zwembeurt: zwemzak, badpak of zwembroek, 2 handdoeken en kam. Voorzie alles duidelijk van naam!

Om hygiënische redenen moeten lange haren samengebonden zijn en mag er geen ondergoed gedragen worden onder de zwemkledij.

Koek en/of drankjes zijn niet toegelaten in kleedkamers of bus!

Website: www.gbretie.be

Alle informatie over onze school kan u terugvinden op de GBR-schoolwebsite: www.gbretie.be

Op deze website wordt u op de hoogte gehouden van het dagelijks schoolgebeuren. Belangrijke informatie wordt u uiteraard via mail bezorgd, maar deze verschijnt steeds eveneens op de website.

Verder vindt u er allerlei praktische berichtjes, info over projecten, speciale activiteiten in school of klas met bijhorende foto’s, zorg- en sportinitiatieven, data allerlei in de agenda, het schoolreglement, de uitgebreide infobrochure, mogelijkheid om GBRetie te volgen op Twitter en Facebook,…

Oudercontacten

Begin september zijn er klassikale oudercontacten (infoavonden). De inhoud, werkwijzen, praktische afspraken e.d. voor de klas en het leerjaar worden er besproken.

In de lagere afdeling is er mogelijkheid tot een persoonlijk contact na elk rapport. De leerkracht geeft telkens aan of hij/zij een contact nodig vindt. Kom echter telkens als u het zelf nodig vindt. 

In december (lagere afdeling) en in maart (kleuterafdeling) is er een algemene contactavond waarop we alle ouders verwachten.

De zesde leerjaren hebben met Pasen een algemeen oudercontact waarop de schoolloopbaan besproken wordt.

Blijf echter niet met vragen of problemen zitten! Neem tijdig contact op met de leerkracht, de zorgcoördinator of met de directie. We werken samen om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, liever een keertje te veel dan één keer te weinig!

Openklasdagen muisjesklas

Op geregelde tijdstippen worden er openklasmomenten georganiseerd in de muisjesklas, de instapklas voor 2,5-jarige kleuters. Ouders en peuters kunnen dan vrijblijvend een kijkje komen nemen. 

Wij zetten de deur van de peuterklas open tijdens de openklasmomenten, telkens van 10u00 tot 11u30, tenzij anders vermeld:

 • maandag 29 augustus 2022 van 18u00 tot 19u00
 • zaterdag 22 oktober 2022
 • zaterdag 17 december 2022
 • zaterdag 11 februari 2023
 • zaterdag 25 maart 2023
 • zaterdag 22 april 2023
 • zaterdag 10 juni 2023

Schoolrekening

Om onnodig tijdverlies en het meegeven van geld te beperken, werken we met tweemaandelijkse rekeningen. U krijgt natuurlijk telkens een gedetailleerd overzicht. Verricht de stortingen zo vlug mogelijk om vergissingen te voorkomen. 

Het schoolbestuur rekent een vaste bijdrage voor onderwijsgebonden kosten, gemaakt tijdens 

de normale aanwezigheid van de leerlingen, wanneer deze niet noodzakelijk zijn om een eindterm 

te realiseren of een ontwikkelingsdoel na te streven, maar tot doel hebben deze te verlevendigen.

Deze vaste bijdrage is vastgelegd op: 

 • 5 euro per maand voor een kleuter.
 • 9,5 euro per maand voor een lagereschoolkind. 

Het totaal van de bijdragen kan per schooljaar per kleuter maximaal 50 euro en voor elke leerling lager onderwijs maximaal 95 euro bedragen. 

Deze bedragen zijn onderworpen aan de indexregeling.

In deze vaste bijdrage zijn, na onderhandeling in de schoolraad, inbegrepen:

- de toegangsprijs voor het zwembad, met uitzondering van de leerlingengroep (5de + 6de leerjaar) waarvoor de toegangsprijs door de Vlaamse Gemeenschap wordt gedragen;

- de toegangsprijs bij pedagogisch-didactische uitstappen;

- de deelnamekosten bij één- en meerdaagse extra-murosactiviteiten;

- de kosten bij projecten;

- de kosten van gemeenschappelijk vervoer bij pedagogisch-didactische uitstappen, ééndaagse extra-murosactiviteiten en zwemmen, met uitzondering van de leerlingengroep (5de + 6de leerjaar) waarvoor de vervoerkosten naar het zwembad door de Vlaamse Gemeenschap worden gedragen;

- de kosten bij feestactiviteiten;

- occasionele activiteiten.

Zowel het principe van het inrichten van meerdaagse extra-murosactiviteiten als de bijdrage van de ouders hiervoor is voorwerp van onderhandeling in de schoolraad.

Dergelijke activiteiten zijn niet toegestaan in het kleuteronderwijs als er een financiële bijdrage van de ouders wordt gevraagd.

In het lager onderwijs mag de totale kostprijs over de ganse duur van het lager niet meer dan 480 euro bedragen. Dit bedrag is onderworpen aan een indexregeling.

Persoonlijke uitgaven zijn facultatief en vallen ten laste van de gebruiker.

Het kan gaan om uitgaven voor leerlingenvervoer, vervoer naar en deelname aan buitenschoolse 

activiteiten (o.a. Stichting Vlaamse Schoolsport), voor- en naschoolse opvang, 

middagtoezicht (REMgeld), maaltijden en dranken, abonnementen voor tijdschriften, 

nieuwjaarsbrieven, klasfoto’s, de aankoopprijs van turn- en zwemkledij, …

Om de twee maanden krijgt u een bestellijst waarop u de artikels die u wenst, kunt aanduiden.

Maandabonnementen:

SOEP € 8,00 CHOCOMELK             € 5,50

 

REMGELD € 3,00

Alle kinderen drinken steeds water uit hun eigen drinkbus.

Tijdschriften per jaar:

Doremini (2-3-jarigen)      € 40

Doremix (4-5-jarigen)      € 40

Doremi (5-6-jarigen)       € 40

Zonnekind (1ste en 2de lj.) gratis

Zonnestraal (3e en 4delj.) € 45

Zonneland (5e en 6e lj.) € 45

Sport:

Verplicht:

T-shirt met schoollogo                               €    7,00               

Turnshort (jongens)/Bermuda (meisjes)  met schoollogo   €  15,00                  

Niet-verplicht:

Turnzak met schoollogo                               €   6,50

Verkeer

Uw kind wordt overgezet door gemachtigde opzichters of leerkrachten op de volgende plaatsen, ’s morgens en ’s avonds: kruispunt Peperstraat-Boesdijkhofstraat en kruispunt Kerkhofstraat. Kinderen die ’s middags thuis gaan eten, worden door de ouders begeleid.

Ouders die hun kinderen met de auto brengen langs de achterkant van de school, parkeren op de parking van de sporthal of op de parking van de gemeente. De kinderen worden dan te voet tot aan de schoolpoort gebracht.

Afwezigheden

Voor kinderen jonger dan 5 jaar is het schoolbezoek niet verplicht. Toch vragen wij u om bij afwezigheid de school (telefonisch) te verwittigen.

Voor kinderen vanaf 5 jaar geldt de leerplicht wel en vragen we de ouders steeds de school te verwittigen.   

Bij elke afwezigheid vanaf 6 jaar bezorgen de ouders ook een ondertekende verklaring of een medisch attest aan de leerkracht. De verklaring vermeldt de naam van het kind, de klasgroep, de reden van afwezigheid, de begindatum en de vermoedelijke einddatum. Bij een afwezigheid van meer dan 

drie opeenvolgende schooldagen is een medisch attest verplicht. U krijgt van de school enkele voorgedrukte formuliertjes die u kunt gebruiken.

Pedagogisch project – Schoolreglement - Infobrochure

Op de website www.gbretie.be vindt u onder ‘Schoolinfo’ het pedagogisch project, het schoolreglement en de uitgebreide infobrochure van onze school terug. Dit omvat o.a. de schoolvisie, een korte historiek, de situering van de school, algemene bepalingen, wettelijke verplichtingen, organisatorische afspraken en leefregels voor de kinderen. 

Bij de inschrijving van uw kind en bij elke wijziging in deze documenten wordt u gevraagd om te handtekenen voor akkoord. 

Schoolverzekering

Verzekeringsinstelling : 

Axa Belgium Corporate

Troonplein 1

1000 Brussel

De leerlingen zijn in de school en op weg van en naar school verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Beschadigingen aan kleding, fietsen, e.d. worden niet vergoed. 

Brillen worden vergoed: montuur gedeeltelijk en glazen volledig.

Wat te doen bij een ongeval ?

Het aangifteformulier (geneeskundig getuigschrift) laat u invullen door de dokter. Vul zelf uw persoonlijke gegevens in en bezorg dit formulier binnen de 48 uur terug op school. 

Het schadegeval van uw zoon/dochter wordt door het secretariaat aangegeven. Na aangifte ontvangt u een brief van de schoolverzekering met daarin de nodige informatie ivm de terugbetaling van de gemaakte onkosten. 

 • Met doktersbriefjes en ziekenhuisfacturen waarvoor u terugbetaling krijgt van het ziekenfonds en/of hospitalisatieverzekering moet u eerst langs gaan bij het ziekenfonds/verzekering. De schoolverzekering betaalt enkel het verschil terug.
 • De originele facturen, attesten van apotheek,… waarvoor u geen terugbetaling ontvangt kan u ook rechtstreeks aan de schoolverzekering AXA bezorgen.

Voor meer info kan u steeds op het secretariaat terecht.

Medicatie op school, EHBO

De school dient uit eigen beweging geen medicatie toe. Bij ziekte zal ze in de eerste plaats een ouder of een door u opgegeven contactpersoon trachten te bereiken. Indien dit niet lukt en afhankelijk van de hoogdringendheid, zal de school de eigen huisarts, een andere arts of eventueel zelfs de hulpdiensten contacteren. De ouders kunnen bij de directie verzoeken om medicatie voorgeschreven door hun eigen arts, toe te dienen. Zij doen dit schriftelijk met vermelding van:

- de naam van het kind

- de datum

- de naam van het medicament

- de dosering

- de wijze van bewaren EN toediening

- de frequentie

De school kan weigeren om medicatie toe te dienen, ze zal daarbij advies inwinnen bij de arts van het CLB.

Privacywetgeving

De meest recente versie van onze privacyverklaring is te raadplegen via onze website www.gbretie.be, onder de knop ‘Privacy’ en in hoofdstuk 12 van het schoolreglement.

Smartphone en sociale media

Als ouders of leerlingen elkaar dringend nodig hebben tijdens de schooldag, kunnen ze terecht op het secretariaat van de school. Het gebruiken van smartphones, tablets of gelijkaardige toestellen is verboden op school voor leerlingen.

Er worden geen films, geluidsfragmenten, foto’s enz. op sociale websites geplaatst die betrekking hebben op de school zonder dat daar uitdrukkelijk toestemming voor wordt gegeven door de school. Dit geldt voor de leerlingen, ouders en grootouders en alle personen die onder hetzelfde dak wonen als de leerling.

(Meer hierover leest u in hoofdstuk 13 van het schoolreglement.)

Algemene aandachtspunten

 • Voorzie al het materiaal van uw kind duidelijk van een naam. Denk daarbij bv. aan het zwemgerief, turngerief, boekentas en inhoud, brooddoos,…
 • We geven geen snoep of kauwgom mee naar de school. Een droge (zonder chocolade of crèmevulling) koek of fruit is wel verantwoord. Ook cola en limonade zijn niet toegelaten in de school. Kinderen die drinken van thuis meebrengen, brengen ook best een gezonde drank of water  mee in een drinkbus of een herbruikbare fles. In de klas wordt enkel water gedronken. De boterhammen horen in een brooddoos thuis.

Elke woensdag is er een “fruitdag”. (meer info in de klas)

 • U houdt zich stipt aan de begin- en einduren van de lessen. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor ouders en kinderen.
 • Verjaardagen worden steeds gevierd. Er worden geen snoep of attenties meegegeven voor klasgenoten of voor de leerkracht. Jarige kleuters mogen wel trakteren met een kleine versnapering. In het eerste tot en met het derde leerjaar (de tweede graad in Schoonbroek) worden verjaardagen op het einde van de maand gevierd met een feestje, een hapje en een drankje in de klas. Uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes voor de klasvriendjes worden niet meegegeven.
 • Als er een invulbriefje met uw kind wordt meegegeven, vul het dan meteen in en geef het zo vlug mogelijk mee terug naar school zodat alles tijdig kan geregeld worden.
 • In elk leerjaar hebben de kinderen een schoolagenda. Bekijk deze thuis dagelijks en zet er dagelijks (eerste graad) of wekelijks uw handtekening in. U kan de schoolagenda ook gebruiken om een vraag of een opmerking aan de leerkracht te richten.
 • U kan uw kind thuis begeleiden en helpen bij huiswerk en lessen. Doe dit met mate en op een positieve manier. Lastig of boos worden, is een teken dat het hoog tijd wordt om iets anders te gaan doen.

Laten we samenwerken om er een zinvol en leerrijk schooljaar van te maken!

                                                                                   

                                                                                      Nele Vanhoof, Directeur a.i. GBRetie