Deze morgen hebben we genoten van ons laatste ontbijt. Daarna zijn we onze kamer gaan opruimen en onze valiezen gaan pakken. Een sok hier, een broek daar... alles bij elkaar.
Om 10u30 hebben we afscheid genomen van de Duinse Polders en zijn we met onze bus richting Brugge vertrokken. Daar hebben we een mooie maar ook natte boottocht gemaakt. De kapitein vertelde ons meer over allerlei bezienswaardigheden van de stad. We zagen Jan Breydel en Pieter de Coninck, de Belforttoren, de Grote Markt en het begijnhof. Ons lunchpakket aten we op in jeugdherberg de Snuffel. Daarna reden we terug naar Retie ! 
Wij hebben een prachtige week achter de rug. 

Onze voorlaatste dag aan zee is weer prima verlopen.

Deze morgen kwamen de meester en de juffen ons al om 7 uur wekken. We waren nog heel moe! Bij Yassin stonden we al iets vroeger aan zijn bed. Vandaag vierden we zijn verjaardag! Gelukkige verjaardag Yassin !

Na een stevig ontbijt stapten we op de tram, richting Raversijde. We brachten er een bezoekje aan de Atlantikwall, een openluchtmuseum over de Tweede Wereldoorlog. Daar kregen we een uitgebreide rondleiding van 3 gidsen. We konden er echte kanonnen zien en aanraken. Ook de sluipgangen hebben we als echte soldaten getrotseerd.

’s Middags hebben we weer heerlijk gegeten in ons restaurant.

In de namiddag leerden we over eb en vloed. Eindelijk weten we nu waarom de zee soms heel dichtbij en later weer heel ver weg van ons is. Aangezien de weersvoorspellingen niet zo goed waren, hebben we nog een fantastische quiz gedaan. Zoals je ziet zijn we ook vandaag weer heel wat wijzer geworden !

Rond half 5 zijn we, spijtig genoeg, voor de laatste keer gaan zwemmen. Nadien volgde er weer een overheerlijk avondmaal !

We laten jullie even weten dat onze regenjassen nog altijd kurkdroog zijn. Goed hé !

Morgen is het spijtig genoeg de laatste dag. Wat gaat het raar zijn om terug richting Retie te moeten vertrekken. Toch zal het ook weer leuk zijn om iedereen daar terug te zien ! Tot snel !!

De correcte foto's van donderdag vind je via ' Lager - Afdeling Centrum - 6de leerjaar '.

Toen we deze morgen gewekt werden, zagen we al dat het een mooie dag zou worden. Na een stevig ontbijt vertrokken we met de tram naar de haven van Zeebrugge. De boottocht in
de haven was fascinerend. We zagen verschillende sluizen en schepen en kregen een boeiende uitleg over de haven. De werkmannen aan de kade waren druk in de weer. Alle containers moesten met hele hoge kranen van de boten worden gehaald. Wist je dat het opheffen van een container van een boot wel 90 euro per stuk kost ?
Na de boottocht gingen we terug naar de Duinse Polders. We vulden onze buikjes met lekkere groentjes en een broodbuffet en maakten ons daarna klaar om aan de sportdag te beginnen. Juf Catho en Juf Ann kwamen ook een namiddag naar het strand en hier speelden we een groot spel. We moesten opdrachten tegen elkaar uitvoeren om verschillende landen te winnen. De groep die de landen met de meeste waarde in handen kreeg, was gewonnen.
Honger hadden we wel na een namiddag ravotten op het strand. We konden alweer kiezen uit 2 gerechten: frietjes met vol au vent of macaroni. Dat smaakte ons allen heel erg goed.
Heel even was er tijdens onze avondmaaltijd een plensbui. Gelukkig hebben we er geen last van gehad en konden we na het eten nog naar het strand om uit te waaien en van de zonsondergang te genieten. Als afsluiter kregen we nog een lolly van Esmée, zij werd vandaag 11 jaar. Hip hip hip... hoera !
Het was een drukke dag vol spelletjes en plezier. Morgen staat er weer veel op ons programma. Snel de oogjes dicht, zodat we morgen in Raversijde er weer helemaal tegenaan kunnen gaan. Slaapwel allemaal !

De correcte foto's van woensdag vind je via ' Lager - Afdeling Centrum - 6de leerjaar '.

Na een vroege slaapwel gisteren en een super flinke nacht werden we vanochtend om 7 uur opnieuw gewekt. Gelukkig stond er een stevig ontbijt klaar voor ons. Wat een drukke maar superleuke dag was het weer ! Doordat het gisterenavond nog aan het regenen was, konden we pas vanochtend voor de eerste keer naar het strand. Nadat we ons volledig hadden uitgeleefd tijdens het vrij spelen daar, brachten we een indrukwekkend bezoek aan Sealife. Hier zagen we de voedermomenten van zowel de otters als de pinguïns. Ook keken we naar de show van de zeeleeuwen en kregen we nog een interessante uitleg over de roggen.
Hierna keerden we terug naar ons hotel voor een heerlijke middaglunch. Nadat onze buikjes opnieuw gevuld waren, gingen we met de tram naar de minigolf. Dik geslaagd ! Meester Niels
deed ook mee, hij was echt een kampioen ! Na al dat minigolfen hadden we nood aan wat verfrissing in het zwembad, ons dagelijks momentje zwemmen is toch altijd iets om naar uit te kijken !
Na een sportieve dag kregen we in ons hotel een grote portie spaghetti ! Heerlijk ! Als afsluiter mochten we voor een tweede keer naar het strand, hier deden we een zandkastelenwedstrijd. De TikToktrend van de druipkastelen waren duidelijk in overtallig aantal aanwezig !
Nog even tot rust komen en dan weer een flinke nacht net zoals gisteren. Slaapwel !

Grappige momentjes van de dag:
Bezoek aan Sealife: ‘Zitten hier eigenlijk ook andere dieren zoals apen?’
Activiteit op het strand: ‘Waar kan ik hier zand vinden?’
Benaming van juf Bie: ‘Druipkastelen’

De correcte foto's van dinsdag vind je via ' Lager - Afdeling Centrum - 6de leerjaar '.

Maandag 5 september 2022

Zondagnacht was een nacht vol kriebels en zenuwen. De eerste dag van de zeeklassen moesten we al vroeg opstaan. Wetende wat ons te wachten stond, was dit geen enkel probleem. Zalig, we vertrokken eindelijk op zeeklassen !

We staken allemaal onze koffer in de bus en vertrokken richting Diksmuide. Na een vlotte busrit en een kleine plaspauze kwamen we aan bij de Yzertoren in Diksmuide. We gingen op pad doorheen Wereldoorlog 1 onder begeleiding van 3 geweldige gidsen.

Na het smullen van onze lunch zetten we onze terugreis naar Wereldoorlog 1 verder in de Dodengang. De Dodengang was voor de meesten van ons een indrukwekkende ervaring. Voor we arriveerden in ons luxehotel, brachten we nog een bezoekje aan het standbeeld van Albert 1 en de Ganzenpoot.

Voordat we onze ruime kamers konden ontdekken, moesten we eerst enkele trappen doen met onze zware valiezen gemaakt door de mama’s en papa’s. Toen iedereen met zijn valies in zijn kamer was, namen we onze zwemzak en maakten we een wandelingetje naar het Noordzeebad hier in Blankenberge.

Na het hevig spelen in het zwembad waren onze buikjes klaar om gevuld te worden. In het hotel stond het uitgebreid buffet al klaar voor ons. Jammer genoeg begon het te regenen tijdens het eten, waardoor we ons bezoekje aan het strand moesten uitstellen tot morgenvroeg.

Interview met enkele leerlingen :

- Waarvoor had je de meeste zenuwen toen je vanochtend opstond ?

o Om de kamers en het hotel te ontdekken.

o Het eten.

o De zeeklassen in het algemeen.  

 

- Waar heb je het meest bijgeleerd ?

o Dodengang is niet recht.

o Bij de loopgraven.

o Salto van de duikplank tijdens het zwemmen.

 

- Van alles wat er vandaag gebeurd is, wat hoop je dat nog eens gaat gebeuren ?

o Dodengang of andere loopgraven bekijken.

o Zwemmen.

o Hopen dat de koelkast blijft werken op onze kamer.

 

- Wat zou je mama en papa zeker willen vertellen na vandaag ?

o Alles over de Yzertoren en over de oorlog.

o Hoe onze kamers eruit zien.

o Super lekker eten.

o Dat we in de loopgraven iedereen kwijt geraakten, omdat we naar de andere kant liepen.

o Al flink de tandjes gepoetst.

De correcte foto's van maandag vind je via ' Lager - Afdeling Centrum - 6de leerjaar '. Sorry voor het ongemak !