Deze morgen hebben we genoten van ons laatste ontbijt. Daarna zijn we onze kamer gaan opruimen en onze valiezen gaan pakken. Een sok hier, een broek daar... alles bij elkaar.
Om 10u30 hebben we afscheid genomen van de Duinse Polders en zijn we met onze bus richting Brugge vertrokken. Daar hebben we een mooie boottocht gemaakt. De kapitein vertelde ons meer over allerlei bezienswaardigheden van de stad.
We bezochten Jan Breydel en Pieter de Coninck, de Belforttoren, de Grote Markt en het begijnhof.
Na die mooie wandeling zijn we langs het Minnewater, terug richting bus gegaan. Daarna reden we terug naar Retie ! We komen allemaal graag naar huis om het thuisfront te bezoeken, maar zien het allemaal wel zitten om maandag terug zeewaarts te vertrekken...
Wij hebben een prachtige week achter de rug. Voor de kinderen een dikke proficiat vanwege de juffen en de begeleiders. Ze waren voorbeeldig. Overal kregen we een dikke pluim !

Deze morgen werden we al vroeg gewekt door de juffen en de meesters. We hebben snel ontbeten en zijn toen op tijd met de tram vertrokken richting Raversijde. Vandaag was het iets minder zonnig en warm dan de andere dagen. Dat was vooral fijn in de tram, want we hebben wel een uur moeten rijden.

Eenmaal in Raversijde aangekomen, zijn we naar de Atlantikwall gegaan. Hier kregen we een mooie rondleiding van supergoede gidsen. Ze vertelden ons alles over de Tweede Wereldoorlog. We zagen hoe de batterij vroeger te werk ging. Via ondergrondse gangen liepen we naar de bunkers.

We namen de tram richting de Duinse Polders, want daar stond ons opnieuw een lekkere maaltijd te wachten.

In de namiddag trokken we naar het strand. De juffen en meesters leerden ons over eb en vloed, de duinen en de fauna en flora. We mochten zelf op zoek gaan naar schelpen en zeediertjes. Door de aankomende donkere wolken, trokken we al iets vroeger richting het zwembad. We hadden dus vandaag extra lang de tijd om te genieten van een frisse duik terwijl er een bui over de kust trok.

Nadat we waren gaan zwemmen, schoven we onze beentjes onder tafel voor ons laatste avondmaal hier aan zee. Deze keer aten we fishsticks met puree en groentjes. Als nagerecht kregen we een muffin.

Ook de laatste avond zijn we naar het strand gegaan. We genoten opnieuw van een mooie zonsondergang en speelden tot het donker werd. We waren stiekem toch wel blij wanneer we nadien voor de laatste keer onze bedjes in konden.

Wij kijken enorm uit naar onze laatste fijne dag in Brugge, de week is voorbij gevlogen. Maar we kijken er natuurlijk ook naar uit om jullie weer terug te zien !

Tot morgen allemaal !


Vanmorgen werden we gewekt door de zon. Heerlijk ! Een perfect begin van onze derde dag.

Na het ontbijt gingen we richting Sealife. Daar leerden we heel wat bij over de pinguïns, otters en roggen en namen we rustig de tijd om alle vissen te bewonderen. We mochten zelfs de training van de zeeleeuwen mee volgen. Afsluiten in Sealife deden we op het hoogteparcours. Wat was dat leuk !

Hierna keerden we terug naar het hotel voor alweer een lekker middagmaal. Na het eten hadden we niet veel tijd want de sportdag ging van start. De sportdag was erg leuk. We deden verschillende spelletjes op het strand. We hebben ons dus goed geamuseerd.

Vervolgens gingen we weer naar het zwembad. De springplank en de glijbaan zijn heel leuk. Na een uurtje gezwommen te hebben, konden we genieten van frietjes met videe. Mmmmm lekker...

Als avondactiviteit speelden we nog even op het strand en keerden we terug naar ons hotel om de Rode Duivels te zien voetballen. Go go go !

Nu kruipen we snel in ons bed, op naar de vierde en voorlaatste dag !

Ook de tweede dag is goed begonnen. We hadden een heerlijk ontbijtbuffet waarna we met de tram vertrokken zijn naar Zeebrugge. De eerste keer met de tram was best een beetje spannend. Het ging erg goed, alleen was het heel warm.

In Zeebrugge stond ons een mooie rondvaart te wachten met een boot. Voor we konden vertrekken, speelden we nog een spelletje om de tijd sneller vooruit te laten gaan. Nadien vaarden we rond de haven en leerden er alles rond soorten boten, havenmachines en de zeevaart.

Na de rondvaart reden we terug met de tram richting de Duinse Polders. Opnieuw stond er een rijkelijk gevulde tafel klaar vol met lekkers. Daarna namen we de tram richting het centrum van Blankenberge. We stapten af aan de halte Blankenberge Markt. Recht tegenover de halte was de mini-golfbaan. We hebben ons hier uren geamuseerd !

Vervolgens gingen we van de mini-golf rechtstreeks naar het zwembad waar we van de duikplank sprongen en van de glijbaan gleden. Na het zwemmen waren onze buikjes weer aan het knorren. TIJD VOOR SPAGHETTI !

Om de dag goed af te sluiten, zijn we na het eten naar het strand gegaan om daar de mooiste zandkastelen te bouwen. Het waren één voor één pareltjes !

Het was een warme, fijne en leerrijke tweede dag. We zullen vast goed slapen!

We vertrokken vanmorgen netjes op tijd in Retie en in Schoonbroek. Met twee volle bussen reden we naar de Yzertoren. De heenweg ging erg vlot, we hadden een beetje file maar zaten goed op schema. In de Yzertoren hadden we drie gidsen. Ze gaven ons een mooie rondleiding over Wereldoorlog I. Vanop ruim 80 meter hoog hadden we een prachtig uitzicht over de Westhoek.

’s Middags aten we onder een stralend zonnetje onze boterhammen op en toen vertrokken we weer richting de Dodengang. In de Dodengang voelden we ons even echte soldaten. We zagen de zandzakken en de muizenval van dichtbij. Vervolgens hebben we het monument van Albert I en de Ganzepoot gezien.

Toen we met de bus bij ons hotel aankwamen, kreeg iedereen zijn kamer toegewezen en werden de bedden opgedekt. Nadien maakten we ons klaar om te gaan zwemmen.

Onze maagjes begonnen daarna wat te knorren. We keken allen uit naar het avondmaal. Op het menu stond lekkere soep, varkensgebraad, groenten en kroketten. Als dessertje kregen we een hoorn gevuld met pudding.

Om ons eten te laten zakken, maakten we een korte wandeling naar het strand. We mochten er spelen met op de achtergrond een mooie zonsondergang.

De dag is voorbij gevlogen en met de kinderen gaat alles prima, op naar morgen!