Onze laatste dag aan zee is weer goed verlopen. Deze morgen moesten we al vroeg uit de veren. Omstreeks 7 uur kwamen de juffen en meesters ons al wekken, wat vonden we dat nog vroeg. We lagen nog zo lekker te slapen in onze warme nestjes.

Na alweer een smakelijk ontbijt, reden we met de bus naar Raversijde. We brachten er een bezoek aan Atlantikwall. We mochten een kijkje nemen in het leven van een soldaat tijdens de tweede wereldoorlog. We konden daar enorme wapens, kanonnen, vallen en bunkers bewonderen. Het leven in een bunker lijkt ons toch maar niets !

’s Middags kregen we weer een heerlijk middagmaal in de Duinse Polders: Macaroni met spekjes en kaassaus en als dessert een lekker ijsje.

Daarna trokken we naar onze kamers en begon de grote opkuis: bedden aftrekken, koffers pakken, verloren sokken verdelen, enz. Met pijn in het hart namen we afscheid van de Duinse Polders en reden we terug richting Retie.

We hebben een fantastische week achter de rug met mooi weer en een heel leuk gezelschap. Vanwege alle juffen en de meesters een dikke proficiat aan alle kinderen. Zonder jullie was deze week niet zo geslaagd geweest ! Omwille van corona hebben we spijtig genoeg onze week met 1 dagje moeten inkorten, maar morgen kunnen we samen in de klas nog nagenieten van een fantastische week aan zee !

 

 

 

Opstaan met de wind in de haren en een zalig zonnetje. De dag kon niet meer stuk !

Na een stevig ontbijt trokken we naar het strand, daar leerden we over de getijden en het ontstaan van de duinen. Tussendoor speelden we ook nog spelletjes op het strand.

Kortom: een zeer boeiende en leerrijke voormiddag. Al beseften we op dat moment niet dat we aan het leren waren. 

Daarna trokken we richting Sea Life. Daar leerden we over de zeehonden, otters en andere vissen. We namen ook rustig de tijd om alle vissen te bewonderen. Verder liepen we onder de haaien en zeeschildpadden door. Ook brachten we een bezoekje aan Nemo en Dory. 

Op de terugweg waren de weergoden ons goedgezind. Het zonnetje kwam weer piepen en we konden rustig terug naar ons hotel gaan. Daar maakten we weer overheerlijke smoskes. Wat hebben we gesmuld ! 

Na het eten hadden we niet veel tijd meer, want de sportdag met meester Dries ging al snel van start. Op het strand speelden we allerlei actieve spelletjes zoals beachvoetbal, koningsbal en estafetten. Tussen elke activiteit speelden we met onze bubbels massaspelen.

We namen ons vieruurtje en daarna was het weer tijd om een plons te nemen in het Noordzeebad. Nadien knorden onze maagjes ! Hmmmmm, lekker smullen van videe en frietjes.

Nu snel ons bedje in, want morgen moeten we vroeg opstaan.

Slaapwel, we kijken uit naar onze laatste dag !

 

Onze tweede dag is alweer droog verlopen. Het begin van de dag zag er wat grijs uit, maar naar het einde toe kwam het zonnetje erdoor. Hopelijk blijft ze deze week nog in de buurt van Blankenberge. 

Na een heerlijk ontbijt, vertrokken we met de tram naar Zeebrugge. Hier maakten we een rondvaart door de haven. De kapitein die ons rondleidde, promoveerde ons tot ‘landrotjes’. In de voorhaven zagen we een grote ferry, LNG schepen, marineschepen, sleepboten, de Leopold II-dam, … We leerden zelfs het verschil tussen stuurboord en bakboord ! 

’s Middags aten we lekkere zelfgemaakte smoskes. Daarna was het tijd voor de langverwachte minigolf. Hier vlogen de balletjes, letterlijk, in het rond. Veel tijd om te rusten hadden we niet, want we trokken er nog op uit naar het zwembad voor een frisse zoute duik. 

Dan was het tijd voor het avondmaal. Sp… spruitjes ? Spek ? Spinazie ? Spiegelei ? … Nee! ‘T IS SPAGHETTIIIIIIII ! Dit viel bij ons wel in de smaak. 

Met goed gevulde buikjes trokken we naar het strand. Ook al deden we heel veel moeite, toch lukte het ons niet om de zee tegen te houden met onze zelfgemaakte dammen. Moe maar voldaan keerden we terug naar ons hotel. 
We namen er een zeer snelle douche om vervolgens onze lieftallige Rode Duivels aan te moedigen! Jammer genoeg konden we slechts de eerste helft zien, een extra reden om uit te kijken naar morgen!

Kusjes (coronaproof natuurlijk) en tot morgen !

 

We vertrokken deze morgen al vroeg met de bus naar de Ijzertoren in Diksmuide. Het was een langere reis dan gedacht door de files, maar we zijn er geraakt. Eénmaal daar aangekomen, met de lift helemaal naar boven en genieten van het uitzicht. Wisten jullie dat deze AVV-VVK-toren maar liefst 84 meter hoog is? Deze toren werd gebouwd ter nagedachtenis van de slachtoffers van Wereldoorlog l . Nadien hebben we hier in de stralende zon kunnen picknicken met een ijsgekoeld drankje. 

Daarna gingen we verder richting de Dodengang. Hier werden loopgraven nagebootst, hoe het vroeger was. Daar is zelfs ‘een muizenval’. Omdat de loopgraven van de Belgen en Duitsers dicht bij elkaar lagen, had men bescherming nodig. Deze open plek vol met prikkeldraad, klemijzers en een bunker met schietgaten hield de Duitsers definitief weg. 

Nadat we door deze gangen gewandeld hadden, vertrokken we richting Nieuwpoort. Hier ontdekten we de ganzepoot en zagen we het monument van Albert l.

Toen we met de bus in de Duinse Polders aankwamen, kreeg iedereen zijn kamer toegewezen en namen we onze zwemzak uit onze valies. Lekker (luidruchtig) gaan zwemmen in het Noordzeebad, gevuld met gezuiverd zeewater. 

Natuurlijk begonnen onze maagjes wat te knorren, dus stond er ons een lekkere tomatensoep, kroketten, gebraad met erwten en wortelen te wachten. Als laatste hebben we genoten van een puddinkje. We sloten onze dag rustig af aan het strand.

Na een lange en boeiende dag kropen de kinderen moe maar tevreden in hun bedje.

Heel veel groetjes en op naar de volgende dag!

Tot morgen!!