De mondmaskerplicht voor de basisschoolkinderen werd reeds stopgezet begin september en 95% van het Vlaamse onderwijspersoneel is ondertussen volledig gevaccineerd.

Kinderen, ouders en collega’s hebben hun uiterste best gedaan om zich aan de maatregelen te houden en sinds mei hebben we op GBR gelukkig geen besmettingen meer gehad.

Wat verandert er nu voor GBRetie?

Vanaf volgende week maandag (27 september) worden de quarantainemaatregelen voor onze kleuters en leerlingen minder streng. Wanneer een kind na een hoogrisicocontact op school een negatieve PCR-test aflegt op dag 1, mag dit meteen terug  naar school komen. Een quarantaine is dan niet langer nodig. Op dag 7 volgt dan de tweede PCR-test. Volledige klasgroepen zullen ook minder snel in quarantaine geplaatst worden.

Vanaf vrijdag 1 oktober vervalt de mondmaskerplicht voor leerkrachten en schoolpersoneel. Goed ventileren blijft zeer belangrijk. Onze CO2-meters zijn onderweg!

Mondmaskerplicht voor de ouders in de schoolomgeving is niet langer nodig.

Let op, ouders die binnen de schoolpoorten komen, blijven een mondmasker dragen.

Het gemeentebestuur en/of de preventieadviseur kunnen wel altijd op basis van de lokale situatie beslissen tot extra maatregelen.