De herfst is volop bezig. In de klas vonden we heel veel blaadjes. We probeerden de blaadjes met wasspelden aan een draad te hangen, we deden blaadjes in en uit de hoepel met een haardroger, we zochten noten tussen de blaadjes, we vulden onze emmertjes met blaadjes tot ze helemaal vol waren, we stempelden blaadjes, we kleefden blaadjes. Ook zochten we twee dezelfde blaadjes onder de bekers. Met onze vingers probeerden we maïskorreltjes van de kolven te halen, dat was niet zo gemakkelijk. Deze blaadjesweek vloog voorbij. Alsook de blaadjes die vlogen, maar dan door de lucht. 

Jules doet zijn pyjama aan als de school gedaan is en kruipt dan in zijn bedje. 's Morgens doen we zijn kleedjes terug aan. We speelden met zaklampen in een donkere tent, tekenden met wit op zwart, stempelden sterren op zwart papier. Wanneer is het dag? Wanneer is het nacht ?

Ook speelden we met verschillende soorten fruit, in de helft snijden, draaien met het rad en het juiste fruit nemen. Welk fruit heb jij vandaag bij ? Kennen we de kleuren van het fruit al ? Kan jij het fruit sorteren ? Hoeveel stukjes fruit heb jij ? Wat kwam er weer veel aan bod.