Brrr... wat is het koud buiten.

Lekker ingeduffeld met onze jas, muts, sjaal en wanten gaan we buiten spelen.

 

Ze beloven al de hele week sneeuw, maar die bleef deze schoolweek uit.

Daarom hebben we zelf wat sneeuwslingers gemaakt die nu hangen te pronken in onze etalage vooraan de school.

We knutselden een sneeuwbol met 4 leuke sneeuwmannetjes. Even waren onze vingertjes allemaal wit !

We rolden met de dobbelsteen en gaven de sneeuwman zijn knopen terug. We telden mee van 1 tot 3.

Ze maakten het paar handschoenen weer volledig.

We schilderden met ijsblokjes, wat een leuk gesmos !!

En nog zoveel meer...

We dansten elke dag de sneeuwdans en die heeft dan toch gewerkt, want zaterdag was de sneeuw dan eindelijk daar !

 

Benieuwd naar al die sneeuwverhalen maandag !!

 

Bubbels hier en

bubbels daar...

 

Handjes wassen

Dan zijn we klaar !

 

Een knuffel met mijn elleboog,

een knuffel met mijn voet...

 

Gelukkige Nieuwjaar !!

 

Van je kleine zoet

 

Juf Jelle mocht voor haar stage onze klas een weekje overnemen.

Ze werkte rond het thema licht en donker.

Op maandag was het heel donker in de klas, het licht was stuk en kon niet gemaakt worden. Doorheen de week mochten we dan ook spelen in het donker met allerlei lichtjes.

Op donderdag vonden we een toverboek in de klas. Dankzij de hulp van de spreuk en al onze muisjes werd het licht weer terug getoverd.

Dankjewel juf Jelle voor deze leerrijke week !!

 

 

 

Spannend toch altijd zo uitkijken naar het bezoekje van Sinterklaas.

Wat hebben we weer hard gewerkt, gezongen en gespeeld.

Ook Sinterklaas heeft genoten van het zangtalent van onze muisjes. Ze zongen 'Sinterklaasje bonne bonne bonne' en 'Zwarte Piet, wiede wiede wiet' uit volle borst mee.

Hebben jullie er ook van mogen genieten ?

 

 

Deze week werkten we rond het thema zakken en tassen. 

- Met zandzakjes hebben we een boekentas mogen bestempelen

- Er waren zakjes verstopt in onze zandbak

- Samen luisterden we naar een verhaaltje van Jules die samen met opa ging winkelen. Zat er toch wel geen gat in de boodschappentas, alle boodschappen weg...

- We oefenden op het sorteren van kleuren en benoemen van kleuren

- We probeerden uit te zoeken wat er in de voelzakjes zat

- Maakten een mooie puzzel van onze eigen boekentas

(en nog zoveel meer)

Omdat het deze week ook voorleesweek was, zijn we maandagnamiddag bij de vriendjes van het 2de leerjaar (bij juf Julie, mama van Abel) op een groot scherm gaan luisteren naar het verhaal 'Een boek zonder tekeningen' verteld door cafébaas Kor. We hebben hard gelachen ! Wat een belevenis ! Zelfs het terug gaan naar ons klasje was een avontuur. Traphelden zijn we alvast ;-) !

 

Heel trots met hun nieuwe boekentas kwamen de nieuwe muisjes woensdag voor de herfstvakantie al eens piepen en meespelen in de klas.

Even was het een beetje onwennig en bij sommigen was er een traan, maar na het drogen van die eerste traantjes gingen ze allemaal op ontdekking in hun nieuwe klas.

Ook onze grotere muisjes genoten duidelijk van het bezoek van al hun nieuwe vriendjes !

 

 

De herfst is volop bezig. In de klas vonden we heel veel blaadjes. We probeerden de blaadjes met wasspelden aan een draad te hangen, we deden blaadjes in en uit de hoepel met een haardroger, we zochten noten tussen de blaadjes, we vulden onze emmertjes met blaadjes tot ze helemaal vol waren, we stempelden blaadjes, we kleefden blaadjes. Ook zochten we twee dezelfde blaadjes onder de bekers. Met onze vingers probeerden we maïskorreltjes van de kolven te halen, dat was niet zo gemakkelijk. Deze blaadjesweek vloog voorbij. Alsook de blaadjes die vlogen, maar dan door de lucht. 

Jules doet zijn pyjama aan als de school gedaan is en kruipt dan in zijn bedje. 's Morgens doen we zijn kleedjes terug aan. We speelden met zaklampen in een donkere tent, tekenden met wit op zwart, stempelden sterren op zwart papier. Wanneer is het dag? Wanneer is het nacht ?

Ook speelden we met verschillende soorten fruit, in de helft snijden, draaien met het rad en het juiste fruit nemen. Welk fruit heb jij vandaag bij ? Kennen we de kleuren van het fruit al ? Kan jij het fruit sorteren ? Hoeveel stukjes fruit heb jij ? Wat kwam er weer veel aan bod. 

De kermis kwam naar Retie. We mochten genieten van een ritje op de paardenmolen maar in de klas konden we ook allerlei leuke spelletjes spelen. We konden eendjes vissen, potten werpen, dezelfde kleur eendjes zoeken, eendjes sorteren per kleur, spelen met frietzakjes en frieten, smoutebollen, tekenen op muziek. Het was een heel leuke week.